2020. június 25., csütörtök 11:45

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2020. június 25., csütörtök (OS) - A Párbeszéd feljelentést tesz hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt - A magyar embereket károsította meg a Fidesz-kormány azzal, hogy a korábban Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és felesége vezette, mára felszámolás alatt álló Magyar Termés TÉSZ Kft.-től megkésve próbálta visszakövetelni azt a több mint egymilliárd forintot, amelyet a cég korábban az államtól kapott.

    A Fidesz-kormány kommunikációja szerint az állam ezt a pénzt megpróbálta ugyan visszaszerezni, miután a céget felszámolás alá helyezték, ám ennek részleteit sem akarták elárulni. A Transparency International végül peres úton megkaphatta az adatokat, amelyekből kiderül: az állam valóban követelte a több mint egymilliárd forint jogosulatlanul igénybe vett támogatás visszafizetését – ám az igénybejelentést határidőn túl tette.

A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja, hogy egy központi költségvetési szerv elmulassza a szükséges – és nem különösebben bonyolult – igénybejelentést határidőben megtenni. Ezzel ugyanis a magyar adófizetőket károsította meg, amit fokoz az a tény is, hogy a céget a költségvetési csalással vádolt Simonka György irányította, aki jelenleg is az Országgyűlésben ül a Fidesz színeiben.

A Párbeszéd feljelentést tesz hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Továbbá követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra, hova tűnt a több mint egymilliárd forintos támogatás.

Tordai Bence,
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.