2020. június 25., csütörtök 14:25

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 25., csütörtök (OS) - Megvan a szükséges támogatás, kezdeményezzük a járvány miatt hozott intézkedéseket vizsgáló bizottság felállítását

    Megvan a megfelelő arányú támogatás az MSZP által kezdeményezett a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatos kormányzati döntéseket vizsgáló bizottság létrehozását célzó indítványhoz. A helyzet pontos értékelése nemcsak a jelenlegi veszélyhelyzet lezárása miatt fontos, hanem azért is, hogy az ország felkészültebb legyen a jövőbeli hasonló járványok esetén, ideértve a koronavírus lehetséges második hullámát is.

Az elmúlt hónapokban több hibás döntés és több egymásnak ellentmondó nyilatkozat is született az egészségügy területén, amelyeknek a következményeivel el kell számolni. Az alapellátás részleges leállítása, a kórházi ágyak felszabadítása, a kórházak gócponttá válása egyaránt súlyos kérdéseket vetnek fel, amelyeket tisztázni kell.

Korábban a Fidesz még megakadályozta azt is, hogy a Népjóléti bizottságban az eszközbeszerzésekkel kapcsolatos kérdések napirendre kerüljenek, most azonban, hogy a kormányzat részéről elhangzottak a konkrét számok a lélegeztetőgépek ügyében, ezért itt az ideje tisztázni, hogy pontosan mire is jutottak a miniszterelnök fürkészei és portyázói.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.