2020. június 26., péntek 08:34

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 26., péntek (OS) - Elutasították a feljelentésemet: még nyomozni sem hajlandóak az egészségügyi felhasználásra alkalmatlan védőfelszerelések ügyében.

        Ma kaptam kézhez a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának határozatát, amelyben arról értesítenek, hogy elutasították a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt tett feljelentésemet. A hivatalos indoklás szerint bűncselekmény csak "közvetlen és konkrét veszélyhelyzet" esetén állapítható meg, továbbá a nyomozás megindításához nem elég, ha bizonyos emberek egészsége és testi épsége kerül veszélybe, csak akkor, ha egyértelműen bizonyítható az ok-okozati összefüggés.
     Mint ismert, a feljelentést a Kínából származó, silány minőségű védőeszközök miatt tettem, miután a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban személyesen is volt alkalmam megbizonyosodni az áldatlan állapotokról. (shorturl.at/EFKXY) A rendőrségnek hangsúlyoztam, hogy mivel ezeknek az eszközöknek a minőségét vélhetően senki sem ellenőrizte (szemben más országok kormányaival és hatóságaival), ezért egy csak egy alapos és részletes nyomozás során derülhet ki az igazság.

     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.