2020. június 26., péntek 11:18

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2020. június 26., péntek (OS) - 10 milliárd dollár sem elég a glifozát betiltátásához?

        Az LMP- Magyarország Zöld Pártja, a Bayer vegyipari cég beismerésének tekinti, hogy rekord összegű, 3.400 milliárd forint értékű peren kívüli megegyezést kötött 95 ezer, glifozát használat miatt non-Hodgkin limfómában megbetegedett felperessel.
     A peren kívüli megegyezés gyakorlatilag a beismerése annak, hogy a világon legnagyobb mennyiségben használt gyomirtó szer rákkeltő hatású. Ennek gyanúját már az Egészségügyi Világszervezet Rákkutatási Ügynöksége (WHO-IARC) is megállapította.
     Az LMP határozati javaslatot nyújtott be és petíciót indított a környezet- és egészségkárosító hatóanyaggal kapcsolatos szigorítás, illetve a teljes kivezetés kapcsán. Felszólítjuk a kormánypárti képviselőket, hogy támogassák a határozati javaslat tárgysorozatba vételét! A napvilágot látott információk alapján az LMP a határozati javaslat szigorítását fogja kezdeményezni.

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.