2020. június 26., péntek 12:24

A Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete közleménye
    Budapest, 2020. június 26., péntek (OS) - 3!3!3

3 hónap után, 3 időszaki kiállítással nyit újra a Kiscelli Múzeum.
     Budapest újkori és jelenkori történetét feldolgozó Kiscelli Múzeum újra megnyitja kapuit.
     A nagysikerű Ragyogj! Divat és csillogás tárlat a kialakult vírushelyzet miatt állva maradt a bezárt múzeum templomterében, így a látogatók szeptember elejéig megnézhetik a csillogás divattörténetét feldolgozó kiállítást.
     A Kiscelli Múzeum gyűjtésbe kezdett, hogy a Covid-19 krízis emlékezetes, fővároshoz kapcsolódó emlékeit megőrizze. A Ragyogj! Divat és csillogás kiállítás is kiegészült divattervezők által készített szájmaszkokkal, de muzeológusaink továbbra is várják plakátok, falragaszok, távolságot jelző matricák és minden egyéb a karanténhoz kapcsolódó tárgyat a budapestiektől.
     Április óta a múzeum falán lógnak, de csak júliustól láthatóak a Budapest Fotófesztivál Testkép – Akt a kortárs magyar fotográfiában című kiállításnak képei, emellett Vincze Ottó: Vigyázz! Nagyfeszültség térinstallációja is újra látható a múzeum belső udvarán. Továbbá a múzeum állandó kiállításai, valamint a gyönyörű kastélyépület is újra bejárható.

Kiadó: Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete