2020. június 26., péntek 13:44

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 26., péntek (OS) - Nemzeti Üdültetési Program: Az adófizetők pénzéből ne csak a fideszes szállodatulajdonosok járjanak jól!

        Lapinformációk szerint még a szociális üdültetésen, az Erzsébet-programon is sokat kerestek azok a Fideszhez közel álló szállodatulajdonosok, akik az elmúlt 10 évben már rengeteg pénzt kaptak különböző programokon keresztül. A pénzeső azonban nem áll le: a kormány eldöntötte, hogy a következő 10 évben még 600 milliárddal megtámogatja a haverjait.
     Jelenleg válság van és a miniszterelnök mostanában szereti hangsúlyozni a szolidaritás fontosságát, ezért az MSZP úgy gondolja, hogy éppen itt az ideje annak, hogy az elmúlt 10 év kegyeltjei is kivegyék a részüket a szolidaritásból.
     Ennek érdekében az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be, amelynek a célja, hogy a közpénzből nyújtott támogatás 50%-át a szálláshelyek adják vissza vendégéjszakák formájában, és ezeket a Nemzeti Üdültetési Program nyilvános pályázat keretében, 10%-os önrész mellett ossza szét az igénylő családok között. Továbbá javasoljuk, hogy a koronavírus-járvány alatt a frontvonalban dolgozók családjai, illetve a különösen nehéz sorsú gyermekek és szüleik részesüljenek előnyben a pályázaton.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.