2020. június 27., szombat 11:19

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. június 27., szombat (OS) - Újra kell szervezni a reptéri taxispiacot!

    3.   Javasoljuk, hogy azok a taxik, amelyek a veszélyhelyzet kihirdetését követően érték el a 10 éves korhatárt 2021. december 31-ig kapjanak haladékot a lecserélés alól, így is segítve, hogy a járvány okozta károkból felépülhessen a taxispiac.
4.   Meg kell erősítenie a taxidrosztok ellenőrzését a fővárosban, ezzel megakadályozva, hogy a szabálytalanul ott parkoló civil autósok és drosztengedéllyel nem rendelkező hiénák megkárosítsák az engedéllyel rendelkező taxisokat.

     A Liberálisok továbbra is elkötelezettek a szabad és átlátható piacra épülő taxizás mellet. Ennek ellenére a piac liberalizációjának kérdését csak akkor lesz lehetőség kinyitni, ha megfelelő szabályozással teljesen kiszorítottuk a hiénákat onnan, akik rendszeresen károsítják a budapesti utazóközönséget és a mintegy 7000 tisztességesen dolgozó taxist.
     Javaslatainkkal ismét a Főpolgármesteri Kabinetirodához fordulunk, remélve, hogy most is egyetértenek velünk, és folytatódhat a budapesti taxizás racionalizálása.

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.