2020. június 28., vasárnap 12:39

A Magyar Kerékpárosklub közleménye
    Budapest, 2020. június 28., vasárnap (OS) - Rekordok dőltek meg budapesti kerékpárszámlálókon - Ezen héten a budai rakparton elhelyezett és a Csepelre vezető Weiss Manfréd úti kerékpárszámlálón is megdőltek a napi rekordok, soha nem mértek még ekkora biciklis forgalmat ezeken a helyeken. A veszélyhelyzet feloldására tekintettel feltételezhető, hogy a koronavírus elkerülése céljából kerékpárra váltók közül sokan a mindennapokban, munkába járásra is használni kezdték a kerékpárjukat.

    Szerdán minden eddiginél többen haladtak el a Bem téri és Weiss Manfréd úti kerékpárszámlálók felett, totális rekordot felállítva. Május elején már megdőlt a normál napi rekord, de a most a csúcstartó nap (2018. április 22-én a számlálók mellett haladt el a 25000-es I bike Budapest felvonulás) eredményeit is felülmúlták a kerékpározók.

Az adat azért is érdekes, mert a tavaszhoz képest már nagyjából visszaállt a reggeli és délutáni csúcsforgalom, tehát a karantén alatti időtöltésnek kerékpárra váltók közül jó eséllyel egyre többen közlekedők lesznek.

A rakparti kerékpárút mellett szintén rekordot döntő, Csepelt a belvárossal összekötő kerékpárút sokaknak különösen vonzó lehet, ha nem akarnak HÉV-pótló buszokkal utazni a vonalfelújítás alatt.
     Kiadó: Magyar Kerékpárosklub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.