2020. június 29., hétfő 10:08

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 29., hétfő (OS) - A Duna nemzeti kincs, és ma jobban a védelmünkre szorul, mint valaha!

        Az LMP a Duna napján arra hívja fel a figyelmet, hogy természetes vizeinket – legyenek azok álló vizek, mint a Balaton, folyók, vagy folyamok mint a Duna - ma is számtalan veszély fenyegeti, és ezekre a kihívásokra egyedül a zöld politika tud hatékony választ adni.
     A Duna a Fekete-erdő és Fekete-tenger közötti 2850 kilométeren 10 országot és 4 fővárost kapcsol össze, fontossága elvitathatatlan. Magyarország teljes egészében a Duna vízgyűjtő területén fekszik, magyarországi főágának hossza 417 km – víz ellátásunk meghatározó eleme.
     A Duna azonban nem csak ökológiai szempontból kiemelten fontos Magyarország számára, de a szívünkben, történelmünkben, irodalmunkban, kultúránkban, jó és rossz emlékeinkben is ott él.
     Megmentéséért korábban is összefogtunk. Emlékezzünk vissza a Duna Mozgalomra, mely példaértékű, kitartó munkával képes volt megakadályozni a nagymarosi vízlépcső felépítését, és ezzel útját állta a szörnyű környezeti rombolásnak.
     A Duna napján fontos tudatosítani, hogy a folyó ma is a védelmünkre szorul, hisz a klíma- és ökológiai válság elmélyülésével egyre több káros hatás éri.  Kutatásokkal bizonyították a súlyos mikorműanyag és gyógyszermaradvány szennyeződését, melyeknek negatív ökológiai és egészségügyi hatásaival még csak ezután fogunk szembesülni.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.