2020. június 29., hétfő 11:18

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. június 29., hétfő (OS) - A Demokratikus Koalíció továbbra sem hajlandó elfogadni a Fidesz gyenge és gyáva költségvetését

        Hetekkel ezelőtt, a 2021-es költségvetés tervezetének benyújtása során ismét kiderült, mit gondol a Fidesz az ország jövőjéről, milyen sorsot szán a magyaroknak. Nem túl meglepő módon a gyengeség és a gyávaság költségvetéséből az derül ki, hogy semmibe veszik az országot és a lakóit, az Orbán-rezsim nem néz szembe a problémákkal és nem akarja megoldani azokat.
     A Demokratikus Koalíció a Fidesszel szemben olyan költségvetést tervez a jövő évre az országnak, ami méltányos, szociálisan érzékeny és ésszerűen tervezhető. Mi, európai magyarok kiállunk az ország és az emberek mellett, a szakmailag gyenge és politikailag gyáva költségvetés ellen. Ezért a mai költségvetési szavazáson nem támogatjuk a közmédia támogatásának emelését és az önkormányzatok további sanyargatását, amik semmilyen értelmes célt nem szolgálnak a fideszes hatalomfitogtatáson kívül, ezzel szemben kiállunk például a pedagógusok és a szociális területen dolgozók béremelése, a méltányossági nyugdíj vagy a családi pótlék összegének emelése mellett.

Varju László
a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, a DK alelnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.