2020. június 29., hétfő 11:54

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 29., hétfő (OS) - Orbán hazudott: nem kapnak állást az államtól a munkanélküliek

        Ismét kiderült, hogy a kormány hazudott ugyanis az állami cégek mégsem fognak állásokat kínálni a munka nélkül maradt embereknek. A Fidesz cserben hagyja a nehéz helyzetbe került magyarokat, mivel az eddigi intézkedései nem nyújtanak valódi segítséget, ugyanis közmunkával és az önkéntes tartalékos szolgálat "light" verziójával sem lehet megoldani a munkanélküliség problémáját.
     A kormány a megkésett és hibás intézkedéseivel már eddig is rengeteg ember életét nehezítette meg, most pedig már nyíltan be is ismerik, hogy nem akarnak érdemi segítséget nyújtani a munkanélkülieknek.
     Az MSZP szerint azonban a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítségre van szükségük, ezért készítettük el az újjáépítés költségvetését.
     Az MSZP ezért azt követeli, hogy az álláskeresési támogatást 9 hónapon át folyósítsák, amelynek nettó összege nem lehet alacsonyabb, mint 100 ezer forint. Követeljük a 80%-os bértámogatást! Az elbocsátás előtt álló munkavállalók bérének 80%-át állami támogatásként kell biztosítani 180 ezer forint nettó összegig, a munkavégzés megmaradásával 3-6 hónapra. Az igénylés azon munkavállalók után is legyen benyújtható, akik 2020 március 1-jét követően veszítették el állásukat. A 60-65 év közötti munkavállalók számára pedig lehetővé kell tenni, hogy idő előtt, korengedménnyel nyugdíjba vonulhassanak!

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.