2020. június 29., hétfő 13:58

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 29., hétfő (OS) - Közszolgálati Tisztviselők köszöntése

        A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége nevében július 1-je, a KÖZSZOLGÁLATI TISZTVISELŐK NAPJA alkalmából tisztelettel köszöntjük a Magyarország közigazgatásában dolgozó kormánytisztviselőket, köztisztviselőket és valamennyi munkavállalót!
     A központi, a területi és a helyi közigazgatásban dolgozó tisztviselők az állam működtetésének alappillérei. Az állampolgárok részéről megnyilvánuló jogos elvárás a magas fokú szakmai felkészültség, az empátia, a lelkiismeretesség és mindenekelőtt az etikus, ügyfélközpontú ügyintézés. E hivatás gyakorlói ennek tudatában végzik mindennapi munkájukat. Tisztában vannak azzal, hogy milyen felelősséget jelent a lakosság, az ügyfelek, az állam és az önkormányzatok szolgálata, a közjó érvényre juttatása. Kevesen tudják, hogy a közszolgálati tisztviselőkre - a versenyszférában dolgozókhoz képest - több mint tizenöt többlet kötelem vonatkozik.
Közigazgatásunk jól szolgálja Magyarország fejlődését. Mindez azonban nem tükröződik e munkát végzők javadalmazásában.  Az utóbbi években romlott a közigazgatásban dolgozók jövedelmi helyzete, hátrányos változások történtek a közhivatalnokok élet- és munkakörülményeiben. A 2018-ban végrehajtott 20 %-os létszámleépítés és 11 évi bérbefagyasztás után 2019-ben 30 %-os béremelésben részesültek a központi közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselők.

     Kiadó: Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.