2020. június 29., hétfő 13:58

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. június 29., hétfő (OS) - Közszolgálati Tisztviselők köszöntése

A 2019-ben hatályba lépett kormányzati igazgatásról szóló törvény számos ponton elfogadhatatlan: megszűnt a kiszámítható előmenetel, megnőtt a munkaidő és csökkent a szabadságnapok száma. Ahhoz, hogy a nemzetgazdasági átlagot utolérje ennek a dolgozói körnek a keresete, újabb 30 %-os bérrendezésre van szükség. A beígért életpálya modell további halogatása elfogadhatatlan! A Közszolgálati Tisztviselők Napja újra legyen munkaszüneti nap!
Közszolgálati hivatásuk felelősségteljes gyakorlásáért a közszolgálati tisztviselőket munkájukhoz méltó társadalmi megbecsülés illeti meg. Szakszervezeti szövetségünk minden lehetséges fórumon képviseli e munkavállalói kör jogos követeléseit: OKÉT, KÉF, közigazgatásért felelős miniszter, média.
     A magyar közigazgatás rendszere jól vizsgázott a koronavírus járvány menedzselésében. A kormánytisztviselők – esküjükhöz hűen – a veszélyhelyzetben, 98 napon keresztül önfeláldozóan hozzájárultak a Kormány és az Operatív Törzs sikeres munkájához. Megköszönjük a közszolgálatban dolgozó tisztviselők áldozatos munkáját!
Az ünnep alkalmából a magyar közigazgatásban dolgozó valamennyi kormánytisztviselőnek, köztisztviselőnek és munkavállalónak további szakmai sikereket, jó erőt, egészséget és egyéni boldogulást kívánunk!
Budapest, 2020. június 29.

A KSZSZ Elnöksége

Kiadó: Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége