2020. június 29., hétfő 15:10

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. június 29., hétfő (OS) - Orbán hazudott - A kancelláriaminiszter elismerte, hogy mégsem lesz munkahelyteremtő program az állami cégeknél

        Orbán Viktor május 8-án azt ígérte a válság miatt munkájukat elveszítőknek, hogy ha 3 hónap alatt nem találnak piaci alapú munkahelyet, akkor az állam fog nekik munkát adni. A miniszterelnök azt is mondta, hogy ezért az állami cégek kaptak is olyan feladatokat, amelyekhez “új embereket tudnak időleges szerződésekkel felvenni". Orbán hazudott a magyaroknak: nincsenek új munkahelyek az állami cégeknél, és a kormány már úgy látja, hogy nem is kellenek. Gulyás Gergely a legutóbbi kormányinfón azt mondta, hogy ő nem javasolná helyes iránynak a védekezésben, hogy az állami cégek létszámát növeljék.
     A Demokratikus Koalíció szerint Orbán hazudott a magyaroknak, a gyáva kormány pedig már azt is letagadja, hogy ígért valaha állami munkaerő-bővítő programot! A DK szerint a problémákkal szembenézni képtelen gyáva és gyenge Orbán-kormány csak súlyosbítja a válság hatásait. Magyarországon nem volt sem érdemi válságkezelés, sem széleskörűen elérhető állami bérkiegészítő támogatás, sem elbocsátottaknak járó fizetéspótlás, és most az eddigi ígéretekről is kiderült, hogy hazugságok voltak. A DK szerint a válságnak és a munkanélküliségnek már nem a vírus, hanem a gyenge és gyáva Orbán-kormány lesz a felelőse, amely lassan már azt is képes letagadni, amit tegnap mondott.

Arató Gergely
a DK frakcióvezető-helyettese

https://www.facebook.com/dk365/videos/574620456588675/

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.