2020. június 30., kedd 10:35

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2020. június 30., kedd (OS) - Az Európai Baloldal szobrot követel Nelson Mandelának

Az Európai Baloldal örömmel fogadta, hogy világszerte olyan mozgalom indult, amely végre helyükre teszi a rasszista történelmi személyiségek köztéri szobrait.
     Szintén üdvözöljük, hogy az elnyomás elleni küzdelem nem csak a szimbólumok terén folyik, hanem komoly szociális követelések is vannak mögötte.
     Mikor az Európai Baloldal – az elmúlt napok aktuálpolitikai történései hatására - szobrot követel Budapesten Nelson Mandelának, szintén szociális követelések is társulnak ehhez a jelképhez.
     Nelson Mandela a szegényekért és a faji diszkrimináció ellen küzdött, az Európai Baloldal pedig ezt a harcot viszi tovább hazánkban egy fasizálódó rezsim és a rasszizmust rendszerszinten alkalmazó állam ellen.
     Ehhez a küzdelemhez olyan ellenzéket kell építeni és erősíteni, amelynek képviselői vállalják Mandela örökségét, nem úgy, mint ahogy teszik azt az "ellenzéki" pártok prominensei, akik kokettálnak a fasiszta Jobbikkal; vagy mikor az újbudai liberális polgármester leszavazza, hogy Mandeláról közterületet nevezzenek el.

Európai Baloldal
Sajtóiroda