2020. június 30., kedd 11:46

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 30., kedd (OS) - 60 napig támogatás nélkül hagyták a munkanélkülieket

        Tömegek várták a járvány ideje alatt, hogy minél hamarabb megkapják az álláskeresési járadékot, de a lassú ügyintézés miatt rengetegen maradtak segítség nélkül 60 napon keresztül. Ez pedig egyértelműen az Orbán-kormány bűne, hiszen megvolt minden szükséges eszköze a járvány ideje alatt a munkahelyek védelmére és a hirtelen állás nélkülivé válók megsegítésére. A Fideszé a parlamenti kétharmad, de a kormány még a teljhatalmat is megkapta, láthatták a külföldi példákat, mégis mindezek ellenére a legnehezebb időszakban két hónapra magukra hagyták az állásukat elvesztőket.
     Mégis mire lett volna még szüksége a kormánynak az azonnali segítségnyújtáshoz? Miért csak akkor működik gyorsan a fideszes kétharmad, ha az államtitkárok fizetésemeléséről van szó?
     A kormány a megkésett és hibás döntéseivel már eddig is rengeteg ember életét nehezítette meg és sajnos ez a jövőben sem lesz máshogy. A 2021-es költségvetéssel a Fidesz cserben hagyja a dolgozókat, ugyanis fontosabb neki az, hogy a haverokat támogassa meg több száz milliárddal, mint hogy álláshoz juttassa a válság miatt munkanélkülivé vált embereket.
     Az MSZP szerint azonban a munkájukat elvesztőknek, a fizetéscsökkenést elszenvedőknek azonnali segítségre van szükségük, ezért készítettük el az újjáépítés költségvetését.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.