2020. június 30., kedd 13:47

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2020. június 30., kedd (OS) - Kormányzati Tájékoztatási Központ: A magyar emberek már többször megerősítették, hogy nem kérnek az illegális bevándorlásból – Reagálás az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának közleményére

        Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága nem először próbálja rávenni Magyarországot a bevándorlási szabályok enyhítésére. Ugyanez az ENSZ akarja ráerőltetni a világ országaira a globális migrációs csomagot, amely a migráció teljes legalizálását, a bevándorlók betelepítését jelentené.
     Magyarország  álláspontja, hogy a bevándorlók  legális, szabályozott körülmények között adják be a menedékkérelmüket, ne pedig illegálisan, papírok és jogosultság nélkül sétáljanak be több millióan Európába. Magyarország eddig a határkerítés mentén felállított tranzitzónában adott lehetőséget a migránsoknak a menedékkérelmek  jogszerű beadására. Azonban az Európai Bíróság a közelmúltban a tranzitzónák felszámolására kérte hazánkat, amelynek eleget tettünk, azóta  a balkáni útvonalon érkező migránsoknak Magyarország külföldi konzulátusain van lehetőségük a menedékkérelmük legális benyújtására. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának nyilatkozata arra utal, hogy még ezt a  kontrollt is meg akarják szüntetni az illegális migráció fölött, és azt akarják, hogy szabadon, mindenféle ellenőrzés nélkül engedjük be a bevándorlókat Magyarország és az EU területére. Magyarország ezzel nem ért egyet, hiszen a nemzeti konzultáció keretein belül a magyar emberek már többször megerősítették, hogy nem kérnek az illegális bevándorlásból.

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.