2020. június 30., kedd 19:57

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. június 30., kedd (OS) - Dr. Jane Goodall ENSZ Békenagykövet, primatológus kapta a 2020-as Tang-díjat a fenntartható fejlődés kategóriában a primatológia területén végzett úttörő felfedezéséért, továbbá az egész életén át tartó páratlan elkötelezettségéért, hogy a Földet és annak élővilágát megőrizze.

    TAIPEI, 2020. június 18.
A tajvani üzletember, Dr. Samuel Yin által alapított, kétévente odaadományozott díjat négy kategóriában hirdetik meg: a fenntartható fejlődés, a biotechnológiai tudományok, a sinológia és a jogállamiság. A díj célja a kultúra és a technológiai kutatás közötti interakció és együttműködés elősegítése, a fenntartható fejlődés 21. századi útjának megtalálása érdekében.
Dr. Goodall Louis Leakey antropológus ajánlatát elfogadva utazott Tanzániába 1960-ban, hogy adatokat gyűjtsön a csimpánzokról. Az afrikai dzsungelben töltött ideje alatt végzett megfigyelései egy sor figyelemre méltó felfedezéshez vezettek. Többek között bebizonyította azt, hogy a csimpánzok eszközöket készítenek, más emlősökre vadásznak, illetve egyedi karakterrel, saját értelemmel rendelkeznek. Ugyanúgy mint az embernél náluk is jelen van az altruizmus, együttérzés és önfeláldozás.
Megfigyelései megrengették a tudományos világot, és újradefiniálták az emberek és az állatok közötti kapcsolatot.

     Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.