2020. július 1., szerda 10:08

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 1., szerda (OS) - Az egészségügyi dolgozók is nyernek majd az európai minimum-programmal

    "Bármily fájdalmas, bármily nyomasztó is a beismerés, nem a letagadásban rejlik ellenszere" – mondta a 19. századi orvoslás emblematikus alakja Semmelweis Ignác, akinek mai születésnapját 1992 óta a magyar egészségügyi dolgozók napjaként is szokás ünnepelni. Mélyen igaza volt a szülészorvosnak: a problémákat és a hibákat nem letagadni kell, hanem szembenézni velük.

A magyarországi egészségügy kritikus állapotát sem letagadni kell vagy propaganda-ponyvával eltakarni, hanem egyszer és mindenkorra egyfajta nemzeti minimumként kimondani: azonnali és átfogó átalakításra, a finanszírozás radikális megemelésére, az egészségügy nemzetstratégiai fontosságú ágazattá való átminősítésére van szükség.

A mindennapok hősei, az egészségügyi dolgozók előtt sem azzal tisztelgünk igazán, ha mézes-mázas, de álságos szavakkal egyszerűen fejet hajtunk előttünk, hanem ha elismerjük: szégyen, hogy az elmúlt években sem kapták meg azt az odafigyelést és tisztességes fizetséget, amelyet önfeláldozó munkájukkal régen kiérdemeltek – nemcsak világjárványok idején.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.