2020. július 1., szerda 14:14

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 1., szerda (OS) - A digitális munkarendben is sikerrel zárult az V. Digitális Témahét

    A járványügyi helyzetből adódó nehézségek enyhítése érdekében, az eredetileg meghatározott beadási határidőt meghosszabbítva, folyamatos szakmai támogatás mentén készülhettek a Digitális Témahét 2020 programjára a résztvevő pedagógusok. A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ, valamint a Digitális Témahét honlapján megjelent cikkek, kiadványok, illetve webináriumok célja a távtanítás sikeres megvalósításának támogatása volt.  A Témahétre való szakmai felkészítést   a Digitális Témahét Tudásbázisa, a 12 Digitális Témahét mintacsomag frissített,  online tanulási környezethez adaptált verziója, és a Digitális Gyermekvédelmi Stratégia Digitális Káprázatok című tananyag 4 témakörében készült új projektötletei segítették.

A Digitális Témahét immár ötödik éve a digitális kompetenciafejlesztésének legfontosabb eseménye Magyarországon, a pedagógiai innováció, valamint a lelkes diákok és tanáraik munkája értékes és emlékezetes eredményekhez, pedagógiai projektekhez vezetnek. Az idei Digitális Témahétre beérkezett, digitális eszközökkel támogatott 27 intézményi, 21 megvalósított pedagógiai projekt, valamint 5 projektötlet mindegyike a digitális munkarendben megvalósuló projektpedagógia kiemelt jó gyakorlatainak tekinthetők.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.