2020. július 2., csütörtök 11:29

Az Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége közleménye (4. rész)
    Budapest, 2020. július 2., csütörtök (OS) -

    Pedig szövetségeink több olyan piacfelügyeleti javaslatot is tettek, amelyeket gyorsan, akár 1 héten belül be lehetne vezetni és csökkentenék a szabálytalan kiszolgálások számát. A fentiek ellenére is a legtöbb cég erőn felül teljesít és még úgy is ellátja a rászoruló magyar betegeket, hogy az neki minden hónapban veszteséget termel, abban a reményben, hogy végre az államigazgatás tudomásul veszi a problémát és még azelőtt pótolja a 10 éves elmaradását mielőtt túl késő lenne.
Úgy tűnt a járvány enyhülése után végre az EMMI tenni akart az ellátás biztosítása érdekében, azonnali segítséget ígértek, ám a tárgyalások ismét elakadtak, a gyártók nem kapnak választ megkereséseikre, úgy tűnik a minisztérium meggondolta magát. A felajánlott segítség nem lett volna érdemi megoldás a kérdésre, mert a gyártási költségek 10 év alatt több mint duplájukra emelkedtek. Ezzel szemben az finanszírozó csupán 20-30%-os árrendezést tartott megvalósíthatónak, azt is más területről történő elvonással, átcsoportosítással. Egy ilyen kismértékű árrendezés egy év eleji minimálbér emelés és a jellemzően import alapanyagokat drágító folyamatos forintgyengülés mellett már januárra semmissé válhat és a jelenlegi finanszírozási szintre juttatja vissza a gyártókat. Ennyi év után, költségduplázódás mellett amúgy is elfogadhatatlan ilyen mértékű és csupán rövidtávú, átmeneti segítséget jelentő árrendezés, de a gyártók elfogadták volna azonnali segítségként, de nem látják biztosítottnak az ígéretek ellenére sem a tárgyalások folytatását és további árrendezési lépcsők megvalósítását.
     Kiadó: Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.