2020. július 2., csütörtök 11:29

Az Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége közleménye (5. rész)
    Budapest, 2020. július 2., csütörtök (OS) -

    Vagyis sajnos 10 év után is értelmezhetetlen módon csak átmeneti tűzoltásban és kasszasemleges átcsoportosításoknak gondolkodnak a hivatalok, lyukat lyukkal tömnének, ahelyett hogy biztosítanák az indokolt forrásokat. Nem tudjuk másképp értelmezni, minthogy az állami szervek visszaélnek azzal, hogy sok cégvezető az elmúlt 20-30 évét tette fel a családi vállalkozására, így a tulajdonosok még akkor is küzdenek, mikor már veszteséget termelnek. Ezek nem import termékek, ezeket a termékeket magyar vállalkozások, magyar szakemberek, magyar adók, szigorú előírások mellett állítanak elő magyar betegeknek, mindezt 10 évvel ezelőtt rögzített árakon, miközben az állam minden évben egyoldalúan emeli a költségeiket az éves minimálbéremelések által.
Más országokban évekre előre rögzített a termékek ára, addig hazánkban 10 éves elmaradást sem lehet bepótolni.
Évek tárgyalásai alatt többször kértek a hivatalok tanulmányokat, normaidő becsléseket, komplex szakmai javaslatokat, termékspecifikációkat, melyeknek a szövetségek mindig eleget tettek, ám azok rendre a fiókban landoltak, vagyis csak időhúzási célzattal lettek bekérve. A legtöbb beadványra a mai napig nem érkezett válasz, mind a NEAK, mind az EMMI gyakran hetekre eltűnik, nem válaszol megkeresésekre.

     Kiadó: Ortopéd Cipőkészítők Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.