2020. július 2., csütörtök 18:16

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2020. július 2., csütörtök (OS) - A magyar belügyminiszter kezdeményezésre 2020. július 2-án Pannonhalmán kétoldalú megbeszélést folytatott egymással Roman Mikulec, a Szlovák Köztársaság, és dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere.

    A belügyi tárcavezetők első alkalommal találkoztak személyesen a szlovák tárcavezető 2020. március 21-én történt hivatalba lépése óta.

A miniszterek a találkozón áttekintették az új koronavírus járvány kezelése során szerzett tapasztalatokat és eredményeket. Egyetértettek abban, hogy a közvetlen szomszédságunkban romló egészségügyi mutatók óvatosságra intenek, amely az eddig is kiváló együttműködés fenntartását teszik szükségessé.

A tárcavezetők értékelték a nyugat balkáni útvonal egyre romló migrációs helyzetét, és megerősítették szándékukat, hogy a V4 országokkal közösen készek részt venni a közeljövőben tervezett, az uniós menekültügyi és migrációs politika jövőjéről szóló vitákban. Ennek során semmilyen körülmények között nem hajlandóak elfogadni a menedékkérők és a migránsok kötelező szétosztását. Ugyancsak egyetértettek abban, hogy a migrációról szóló viták előtt minden tagállam számára elfogadható módon kell lezárni az uniós költségvetésről szóló tárgyalásokat, megoldani a felmerült problémákat.

Egyetértés volt a miniszterek között abban is, hogy a magyar-szlovák belügyi kapcsolatok, és különösen a rendőri együttműködés kiváló, amelyet a járványhelyzet kezelését követően a felek tovább erősítenek a kölcsönös érdeklődésre számot tartó területeken.
    
     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.