2020. július 3., péntek 12:37

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye
    Budapest, 2020. július 3., péntek (OS) - Feltárul Budapest zöld oldala – a FŐKERT BPFatár alkalmazás újabb fejlesztése

    A FŐKERT BPFatár nevű applikáció újabb fejlesztéssekkel bővült, amely az alkalmazás frissítésével a mától elérhető.
Az alkalmazásban már szerepelnek Budapest nevezetes fái is. A felhasználók több mint 100 nevezetes fa történetével, a hozzájuk kapcsolódó színes legendákkal is megismerkedhetnek. A BPFatáron keresztül a margitszigeti nevezetes fákról részletes botanikai leírások és egyéb érdekességek is elérhetőek. A nevezetes fákat külön piktogram jelöli és az applikáció fakataszter keresőjéből is rákereshetők.
Az újabb fejlesztéssel helyet kapott a BPFatár-ban 38 fővárosi helyi védettségű terület, mint pl. a Balogh Ádám-szikla Természetvédelmi Terület, Apáthy-szikla Természetvédelmi Terület, Ferenc-hegy Természetvédelmi Terület vagy a Palotai-sziget Természetvédelmi Terület. Ezek a területek a keresőből a nevük alapján elérhetőek, illetve a térképen is megjelenítésre kerültek.
Minden egyes helyi védettségű területről egy rövid és egy részletes szakmai leírás olvasható, a felhasználó választása szerint.
A történetek, leírások fotókkal illusztráltak.
Ezzel a fejlesztéssel a BPFatár a parklátogatók mellett a kirándulók számára is színes és hasznos információkat nyújt, valamint oktatási célra is kiválóan felhasználható.

FŐKERT

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.