2020. július 3., péntek 16:35

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 3., péntek (OS) - Szavazatvásárlás helyett igazságos és fenntartható nyugdíjrendszert!

    A mai napon 199 országgyűlési képviselő közül egyedüliként szavaztam a 13. havi nyugdíj ellen. Azért tettem így, mert ez meggyőződésem szerint ellentétes a magyar ember érdekével, így a nyugdíjasokéval is. Indokaim a következők.

1?. Normális összegű nyugdíjak, amiből meg is lehet élni, csak az aktív keresők adóbefizetéseiből finanszírozhatók. Ezért a költségvetés kiadási oldalából elsősorban őket kell segíteni, hogy nőni tudjon a bevételi oldal, amiből aztán lehet nyugdíjakat fizetni.

2?. A koronavírus-járvány elhúzódó gazdasági válsággal fenyeget. Ilyen kiélezett helyzetben még fontosabb, hogy a munkaképes korúak állását megvédjük; azoknak pedig, akik elveszítik, segítsünk újat találni.

3?. Idős honfitársainknak nem könyöradományra van szükségük, ami ráadásul bármikor visszavonható, hanem kiszámítható és korrekt nyugdíjakra. Havonta, nem évente.

4?. A 13. havi jutalom egy alapvetően igazságtalan nyugdíjrendszert konzervál, ahol hatalmas különbségek vannak a sok százezer forintos luxusnyugdíjak és a pár tízezres kisnyugdíjak között. Nem beszélve a rokkantnyugdíjasok 2012 óta tartó jogfosztásáról. Az egész felosztó-kirovó rendszert alapjaiban kell újragondolni és megreformálni.
     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.