2020. július 6., hétfő 10:44

Székely Sándor független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. július 6., hétfő (OS) - Csoda a parlamentben! A Fidesz – KDNP támogat egy ellenzéki határozati javaslatot. Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága is támogatja Székely Sándor, független országgyűlési képviselő Zebraminimum elnevezésű kezdeményezését

    Bánki Erik a bizottság elnöke ugyanis a múlt héten levélben tett javaslatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium illetékes államtitkárának arra, hogy a gyalogos- átkelőhelyek szabályozását felül kell vizsgálni, az ehhez szükséges jogalkotást és a rendeletek összehangolását el kell kezdeni.

Székely Sándor független országgyűlési képviselő még tavaly decemberben határozati javaslatban kezdeményezte egy eseti bizottság létrehozását illetve az év elején - szintén egy országgyűlési határozati javaslatban – tett javaslatot az ún. Zebraminimum megalkotására, ami többek között a jelenlegi jogi szabályozás felülvizsgálatát, a KRESZ módosítását is tartalmazza.

Székely Sándor ORFK-hoz benyújtott közérdekű adatigénylése szerint ugyanis tavalyi évben 984 baleset történt gyalogátkelőhelyen, ennek fele a fővárosban. A gyalogátkelőhelyek szabályozását több mint 30 éves törvény szabályozza, így az mára elavult. Erre a megállapításra jutott az Országgyűlés Gazdasági bizottságának Közlekedési albizottsága is, ami megtárgyalta Székely Sándor Zebraminimum javaslatát. Ennek eredményeként a Gazdasági bizottság úgy döntött, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium jogalkotását támogatja és az ügyben tájékoztatást kér a tárcától.
     Kiadó: Székely Sándor független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.