2020. július 7., kedd 09:46

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2020. július 7., kedd (OS) - Domokos László: Jó úton járunk, erősítjük az ÁSZ tudásmegosztó, oktató tevékenységét

    "Az Állami Számvevőszék 2019-es tevékenységéről szóló parlamenti hozzászólások megerősítették, hogy még nagyobb hangsúlyt kell helyeznünk a tanácsadó, tudásmegosztó, oktató tevékenységünkre" – emelte ki Domokos László az ÁSZ Hírportálnak. Az ÁSZ elnöke rámutatott: célunk nem a hibakeresés, vagy az elmarasztalás, hanem a közpénzügyek jó irányba való terelése, a pozitív változások elindítása és fenntartása. "A múlt hét csütörtökön elhangzott képviselői hozzászólások számomra azt jelzik, hogy folytatni kell az ÁSZ törvényben meghatározott tanácsadó szerepének erősítését" – hangsúlyozta az elnök.

Az Állami Számvevőszék 2019. évi szakmai tevékenységéről szóló tájékoztatót vitatta meg az Országgyűlés 2020. július 2-án.

Domokos László a parlamenti vitát értékelve az ÁSZ Hírportálnak úgy fogalmazott: "az elmúlt 10 év eredményei, az ÁSZ megújítása és a szisztematikus ellenőrzési munka, mind-mind ahhoz járultak hozzá, azt építették, hogy az ÁSZ ne csak a hibákat, a szabálytalanságokat keresse, hanem azokat objektív módon feltárva, feldolgozva, az ellenőrzési megállapításokból kiindulva hozzájáruljon a közpénzügyek fejlesztéséhez, az etikus közpénzügyi gazdálkodás elterjesztéséhez Magyarországon."

Bővebben: https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/domokos-laszlo-jo-uton-jarunk

Horváth Bálint, szóvivő
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.