2020. július 7., kedd 12:37

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2020. július 7., kedd (OS) - Eddig közel 1000 fő szerzett OKJ-s végzettséget a "Nő az esély programban"

    Az EFOP-1.1.2-16-2016 "Nő az esély - képzés és foglalkoztatás" című projekt 2016. november 1-jén kezdődött és 2021. május 31-ig tart, országosan 66 foglalkoztatási színtéren, 1026 fő célcsoporttag bevonásával.
Békés megyében, a projektbe korábban bevont 89 fő közül mindenki sikeres vizsgát tett, ők kapták meg most OKJ-s bizonyítványukat Mezőkovácsházán. Közülük korábban 33 fő közfoglalkoztatott, 55 fő munkanélküli volt. Az átadón jelen volt Csepreghy Elemér polgármester és Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója, aki köszöntőjében elmondta: a "Nő az esély" projekt felzárkózási eszközrendszerén keresztül kézzelfogható segítséget nyújtott 1026 főnek.
A program célja, hogy egyrészt a munkaerő-piaci hátrányokkal küzdő romákat (kiemelten roma nőket) – a foglalkoztatás keretében megszerzett tudással – támogassa az elhelyezkedésben. Másrészt pedig hosszú távon biztosítsa a résztvevők foglalkoztatását a szociális intézményekben. Eddig 979 fő szerzett gyermek-és ifjúsági felügyelő, szociális gondozó és ápoló OKJ-s végzettséget, közülük 929-en dolgoznak.  
A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság arra törekszik, hogy a végzettséget szerzett roma nők hosszú távon biztos megélhetéshez jussanak.  


     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.