2020. július 8., szerda 07:07

A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara közleménye
    Budapest, 2020. július 8., szerda (OS) - ChinaCham Üzleti Klub a koronavírus hatásairól. Megtartotta a Magyar-Kínai Gazdasági Kamara (ChinaCham Hungary) a veszélyhelyzet utáni első Üzleti Klub eseményét.

    A DLA Piper szakmai támogatásával megvalósult rendezvényen Dr. Duda Ernő immunológus, Dr. Bod Péter Ákos közgazdász, valamint Dr. Györfi-Tóth Péter jogász mutatták be a koronavírus globális terjedését, hatásait és következményeit egészségügyi, gazdasági és jogszakmaii megközelítésben. Dr. Duda Ernő a Szegedi Tudományegyetem professzor emeritusa előadásában kiemelte: a koronavírust nem ember, hanem a természet alkotta. A sikeres védekezéshez, megelőzéséhez többféle védőoltás kifejlesztésére lesz a jövőben szükség.  
A válság utáni átrendeződésben a kelet-közép-európai államok, ezáltal a magyar vállalatok számára is nyílnak esélyek újabb gyártási kapacitások megteremtésére, ha az egyébként Kínában található ellátási láncokat a régiós országokba helyezik át - hangzott el Dr. Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára előadásában. Dr. Györfi-Tóth Péter, a DLA Piper Hungary partnere, kifejtette: a koronavírus egy globalizált világban terjed, a jogrendszer, illetve a jogi szabályozás ugyanakkor képes támogatni a védekezést, de csak úgy, ha az üzleti kapcsolatban állók számára nagyobb rugalmasságot és türelmet tesz a lehetővé és megpróbálja a konfliktusok kezelését a felek érdekkörében tartani.

     Kiadó: ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.