2020. július 8., szerda 16:58

A Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 8., szerda (OS) - ÚJABB PÉCSI HELYI KULCSPROJEKT KAPCSÁN SZÜLETETT TÁMOGATÓ JAVASLAT - 1. rész

A Pécsi Helyi Akciócsoport a Pécsi Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítása című, TOP-7.1.1-16-2016-00076 azonosító számú projekt megvalósításának keretében hirdette meg a HKFS-ben nevesített kulcsprojekt, a Pécsbányai Közösségi Ház fejlesztésének megvalósítására irányuló helyi Felhívását idén januárban. A helyi Felhívás beadási határideje 2020. március 31-e volt. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a február 18-i közgyűlésen tárgyalta azt az előterjesztést, amely a Pécsbányai Közösségi Ház fejlesztéséről szólt. Ezt követően sor került a támogatási kérelem benyújtására, melyet az eljárásrendnek megfelelően formai, majd tartalmi értékelésnek vetett alá a Pécsi HACS munkaszervezete. A támogatási kérelem szakmai értékelését a Pécsi HACS által felkért helyi projektértékelő szakértők végezték el. Az értékelések összevetését követően fogalmazta meg a munkaszervezet azt az előterjesztést, melyet a Pécsi HACS Helyi Bíráló Bizottsága júniusi ülésén megtárgyalt. Az Irányító Hatóság 2020. július 3-án elfogadta a HBB döntési javaslatát, így sor kerülhetett a kedvezményezett, azaz Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának értesítésére. A HBB döntési javaslata nem jelenti a végleges döntést, azt az Irányító Hatóság hozza meg az elektronikus rendszerben történő végső ellenőrzést követően és értesíti a végső kedvezményezettet az elektronikus rendszeren keresztül.

Kiadó: Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület