2020. július 10., péntek 14:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. július 10., péntek (OS) - A Fidesz nemet mondott a Házbizottságban a gyermekvédelemre és a szociális ágazat dolgozóinak elismerésére

    A Házbizottság ülésén arra tettünk javaslatot, hogy az Országgyűlés nyilvánítsa ki, hogy halaszthatatlan feladata van a gyermekek védelmének megerősítése érdekében és a szociális ágazat dolgozóinak elismerése ügyében.

Az ellenzéki pártok támogatták a javaslatokat, a kormánypárti képviselők azonban leszavazták azokat.

A Fidesz nem engedte napirendre venni a pedofília, gyermekpornográfia és a kiskorúak kihasználásának üldözéséről, határozott büntetéséről, a közbizalom helyreállításáról szóló javaslatunkat, ami különösen elképesztő azok után, hogy az egész országot megdöbbentette a fideszes pedofil nagykövet szörnyű tette és az azért kirótt enyhe ítélet.

A Fidesz nem engedte napirendre venni a szociális dolgozók egyszeri rendkívüli juttatásáról és bérfejlesztéséről szóló javaslatunkat, amely szerint a szociális munka napjáig, november 12-ig az ágazat dolgozói az áldozatos munkájuk elismeréseként megkapnák az egyszeri 500 ezer forintos juttatást.

A kormánypártok képviselői ezzel bebizonyították, hogy csak a médiában tartják fontosnak a gyermekvédelem ügyét és megerősítették, hogy továbbra sem tartják sokra azok munkáját, akik az első vonalban harcoltak a járvány ellen, és a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőknek nyújtottak segítséget megalázóan alacsony bérért.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.