2020. július 10., péntek 14:59

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye
    Budapest, 2020. július 10., péntek (OS) - Hűsítő-szigetekkel a hőség ellen - Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes Hűsítő-szigetet adott át a Blahán

    A nyári hőség idején a Fővárosi Önkormányzat a Főkerttel közösen több úgynevezett Hűsítő-szigetet tart fenn Budapest forgalmasabb pontjainál. A Hűsítő Budapest elnevezésű akció keretében Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes most a Blaha Lujza téren adott át egy ilyen szigetet.
Az M3-as metró megállóinál a múlt héten 14 új, rozsdamentes ivókutat adott át a klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes és a jövőben több tucat ivókutat helyeznek el még a városban. A köztéri kutak mellett kutyaitatót is találnak a kedvencükkel sétáló budapestiek.
A Hűsítő Budapest akció nemcsak ivókutak, hanem Hűsítő-szigetek megnyitásáról és fenntartásáról is szól. A Fővárosi Önkormányzat a Főkerttel közösen tartja fenn ezeket, az első kettő - a Blaha Lujza téren és a Városháza Parknál – mától várja a meleg miatt egy percre megpihenni vágyó budapestieket.
“A Fővárosi Önkormányzatnak és cégeinek fontos, hogy enyhülést nyújtson a klímaváltozás miatt egyre sűrűbben előforduló hőség idején. A budapestieket a kánikula fokozottan érinti, a rekkenő hőségben az utcák könnyen hőkatlanná válnak." – mondta az átadáson Dorosz Dávid.
A Blaha Lujza téren és a Városháza Parknál árnyékot adó Hűsítő-szigeteken a napenergia hajtotta ventilátor és zöld felület segítenek elviselhetőbbé tenni a meleget.
    
     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.