2020. július 10., péntek 15:15

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének közleménye
    Budapest, 2020. július 10., péntek (OS) - A NAGYCSALÁDOSOK ORSZÁGOS EGYESÜLETE ELNÖKSÉGÉNEK ÁLLÁSPONTJA A PEDOFIL BŰNCSELEKMÉNYEK BÜNTETÉSI TÉTELEINEK SZIGORÍTÁSÁRÓL. Egyesületünk 33 éve küzd a családokért, azért, hogy több gyermek születhessen, s hogy ezek a gyermekek a lehető legnagyobb biztonságban élhessék az életüket.

Ezt a biztonságot azonban nyomasztó árnyékként fenyegeti minden olyan döntés, amely súlyos büntetés nélkül hagyja a gyermekek elleni bűncselekményeket, biztatást adva ezzel a pedofil hajlamú embereknek, s kockáztatva a bűnismétlés lehetőségét. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöksége felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy abban az esetben, ha valaki bizonyítottan pedofil bűncselekményt követett el gyermekeink között járhasson vagy dolgozhasson.

Megalapítása óta a NOE mindig valami mellett, elsősorban a család, a gyermekek védelmében emelte fel a hangját. Most is ezt tesszük. A mostani megnyilvánulásunk azonban kettős. Történetünk során először NEM-et is mondunk. Nemet mondunk a pedofíliára, az azt bármilyen szempont miatt mentegető, felmentő érvelésekre, és nemet mondunk arra a jogi szabályozásra, amely lehetőséget ad szabadon engedni a legaljasabb módon bántalmazott gyermekekből élvezetet, hasznot húzó bűnözőket. Nincs olyan indok, nincs olyan szándék, amely ezt megengedhetővé teszi.
Tovább: https://noe.hu/wp-content/uploads/2020/07/noe_pedofilia_kozlemeny_20200709.pdf
     Kiadó: Nagycsaládosok Országos Egyesülete