2020. július 10., péntek 17:19

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 10., péntek (OS) - Még jobban ráfizet az állam a Mátrai Erőműre - Beigazolódott a Párbeszéd gyanúja: erősen túlárazva, észszerű indok nélkül vásárolta meg a kormány Mészáros Lőrinctől a Mátrai Erőművet. A Párbeszéd által megszerzett adásvételi szerződésből az is kiderül, hogy a vevőnek (az állami MVM-nek) nincs valós lehetősége a várható veszteségek utólagos, érdemi csökkentésére.

    Többe került, mint amennyit mondtak, és még annál is értéktelenebb, mint amilyennek látszott – ez derül ki a Mészáros-féle Mátrai Erőmű adásvételi szerződéséből, amelyet a mellékleteivel együtt a Párbeszéd szerzett meg adatigényléssel. A dokumentumok nem adnak magyarázatot arra, miért vette meg (és miért ilyen irracionálisan magas áron) az állami MVM Mészáros Lőrinc veszteséges, leállításra ítélt szenes erőművét.

A kormány által eddig bejelentett vételár 17,4 milliárd forint volt. Már azt is indokolatlanul magasnak ítélte a szakmai közvélemény és a nyilvánosság, a most megszerzett papírok szerint azonban még mintegy 5 milliárd forintnyi tagi kölcsön megfizetését is átvállalta a vevő.
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.