2020. július 10., péntek 17:19

A Párbeszéd közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. július 10., péntek (OS) - Még jobban ráfizet az állam a Mátrai Erőműre

    Ez a csomag messziről nézve sem tűnik vonzónak, az adásvételi szerződés és a mellékletek tartalma pedig csak megerősíti, hogy a magyar állam rendkívül rossz (Mészáros Lőrinc pedig nagyon jó) üzletet csinált. Alighanem tudták ezt a szerződés aláírói is, hiszen egyfelől jelezték, hogy a szekrényből utóbb kieső csontvázak miatt még csökkenhet a vételár, másfelől viszont ezt a lehetőséget összességében 4 milliárd forintban korlátozták, függetlenül attól, hogy mi derül ki utólag a megvásárolt csődtömegről.

Palkovics László a kormány képviseletében nemrég azt mondta, hogy a klímavédelmi akcióterv keretében gáztüzelésű blokkokat építenek a Mátrai Erőműben. Csakhogy egyrészt egy új gázerőmű építéséhez nem kellett volna megvenni a veszteséges, környezetvédelmi kötelezettségekkel terhelt szenes erőművet. Másrészt pedig, ha gázerőművekkel meg lehetne védeni a klímát, akkor végképp fölösleges Paks II-t felépíteni, hiszen a gázerőmű sokkal olcsóbb.

A Párbeszéd szerint a magyar adófizetőknek nem feladatuk, hogy az államra nézve hátrányos, kizárólag Orbán oligarcháinak érdekeit szolgáló bevásárlásokat finanszírozzanak. A megszerzett dokumentumokat nyilvánosságra fogjuk hozni, és minden lehetőséget megvizsgálunk, hogy jogi úton is fellépjünk az utóbbi évek egyik legkártékonyabb állami cégvásárlása ellen.

Kocsis-Cake Olivio,
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.