2020. július 11., szombat 12:52

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 11., szombat (OS) - Zöld minisztériumot!

Az új koronavírus járvány miatt az emberek többsége még érzékenyebbé és fogékonyabbá vált a társadalmi és környezeti problémák iránt, a magyarok többsége is azzal ért már egyet, hogy a klímaváltozásra hasonló sürgősséggel kellene reagálni, mint ahogy azt a korona vírussal kapcsolatban tettük. Ez önálló miniszteri felelősséget és igazgatási kompetenciákat kíván meg.

A LMP több népszavazási kezdeményezést is tett több zöld kérdésben. A NER rendszere nem engedte, hogy a választópolgárok elmondhassák a véleményüket például a zöld minisztérium felállításának kérdésében sem. Helyette ál és hamis konzultációkat indított ismételten a kormány.

Ezzel szemben mi zöldek a közelmúltban elindított zöld országos konzultáció keretében kérjük a választópolgárok véleményét és támogatását a zöld minisztérium minél gyorsabb felállítása érdekében.

Magyarországon is zöld fordulatra van szükség. Ehhez pedig kormányváltásra, hogy legkésőbb ’22-ben kiemelt politikai kérdésnek számíthasson a fenntarthatóság és a klímavédelem.

LMP sajtó
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)