2020. július 17., péntek 15:27

A Magyarországi Jehova Tanúi Egyház közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 17., péntek (OS) - "Mindig örüljetek!" Idén nyáron is megrendezésre kerül mintegy 240 országban Jehova Tanúi kongresszusa, melynek idei témája: "Mindig örüljetek!"

    Egy olyan világban, ahol sokak számára a tartós öröm nehezen elérhetőnek, vagy akár lehetetlennek tűnik, Tanúk milliói a meghívott vendégeikkel együtt részt vesznek egy egész világra kiterjedő kongresszuson. Jehova Tanúi a kongresszusaik megtartásának történelme során most először szervezték meg előre felvett videókonferenciaként ezt a rendkívül várt éves eseményt. A gyülekezetek, családok és más meghívottak 2020. július és augusztus folyamán tekinthetik meg a programokat. Ezek a kongresszusok általában stadionokban, arénákban vagy konferenciatermekben kerülnek megrendezésre szerte a világon. Budapesten a kongresszus-sorozat 2020. július 3. és augusztus 16. között került volna megrendezésre a csepeli kongresszusi teremben, ahová több mint 10 000 vendéget vártak. Azonban a COVID–19-világjárvány miatt ezek a rendezvények még március folyamán törlésre kerültek. "Imádatunk az Istenünk és az egymás iránti kölcsönös szeretet köré összpontosul, függetlenül attól, hogy hol vagyunk fizikailag" – mondja Samu Attila, Jehova Tanúi szóvivője. "Az idei kongresszusi program a nemzetközi családunk egységére fektet hangsúlyt, valamint arra, hogy a stressz és a kétségbeesés ellenére is lehetséges örömteli életet élni." A Tanúk ezen történelmi döntését két bibliai alapelv határozta meg: az élet szentségének tiszteletben tartása és az embertársi szeretet.
    
     Kiadó: Magyarországi Jehova Tanúi Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.