2020. július 17., péntek 15:35

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 17., péntek (OS) - Magyarország a sikeresen védekező európai országok egyike

    A koronavírus pandémia első hullámából az EU-tagállamok különböző mértékű veszteséggel kerültek ki. Magyarország a nagyon sikeresen védekezők között szerepel. A kialakult járványhelyzet rávilágított a tagállamok által fenntartott Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) funkcióinak hiányosságaira, az országok együttműködési nehézségeire, kihívásaira és az ECDC munkafolyamatának újragondolására kényszerítette a tagállamokat, illetve az Európai Bizottságot is.
Az európai egészségügyi miniszterek virtuális informális találkozója Jens Spahn német szövetségi egészségügyi miniszter meghívására, a német EU-elnökség szervezésében valósult meg. A tanácskozáson szó esett a COVID-19 járvány eddigi kezelésének tanulságairól, ECDC szerepének megerősítéséről, a gyógyszerekhez való hozzáférésről, valamint tájékoztatás hangzott el az európai egészségügyi digitális adattér aktuális helyzetéről és az uniós közös beszerzési eljárással kapcsolatos tárgyalások állásáról is.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.