2020. július 17., péntek 16:52

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) közleménye
    Budapest, 2020. július 17., péntek (OS) - Szűcs Zsuzsannát választotta új elnökének a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége.

    A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége élére Szűcs Zsuzsanna dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember került, aki júliustól látja el az elnöki teendőket. A szakmai szervezet munkájában már húsz éve vesz részt, legutóbb főtitkár, azt megelőzően pedig a több évig a MDOSZ tudományos bizottságának elnöke volt. Az új elnök, Szűcs Zsuzsanna dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, az Egészségügyi Szakmai Kollégium, Dietetika és Humán Táplálkozás Tanácsának tagja és a Semmelweis Egyetem mesteroktatója. Nemzetközi színtéren pedig az Európai Dietetikai Szövetség (EFAD) Elhízástudományi munkacsoportjának tagja. Pályafutása során a dietetika több területét is művelte, hat évnyi klinikai tevékenysége alatt a túlsúllyal élők és a cukorbetegek terápiájában vett részt, majd tizenhárom évig az élelmiszeripar legnagyobb szereplőinél dolgozott táplálkozástudományi szakértőként. Az utóbbi időben a tudományos bizottság elnökeként olyan projektekben működött közre, mint például a felnőtteknek és gyermekeknek szóló legfrissebb hazai táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® kidolgozása. Az egyetemi oktató munkája mellett aktív szereplője a tudományos életnek, az egészséges táplálkozás népszerűsítésének. Eddigi munkáját az MDOSZ "Év Tudományos Dietetikusa 2009" díjjal, az Emberi Erőforrások Miniszterének elismerő oklevelével (2016) és a Pro Dietetica Metabolica (2019) díjjal ismerték el.

     Kiadó: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.