2020. július 18., szombat 12:41

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. július 18., szombat (OS) - DK: Busz, vonat és járható közút nem lesz, de repülőtér igen a fideszes magángépeknek

        Miután a kormány egyszerre kezdett a MÁV és a VOLÁN járatainak országos ritkításába, tegnap bejelentették, hogy szeretnék, ha minden nagyobb város elérhető lenne legalább kisrepülőgéppel, ezért repülőtér-fejlesztési terveket várnak a városoktól. Nem baj, hogy a közutak évről-évre egyre rosszabb állapotban vannak, nem baj, hogy egyre kevesebb busz és vonat fog járni az országban, a fideszes nagyuraknak akkor is leszállópálya kell. Elvégre - ahogy a fideszes véleményvezérek mondták Rogán Antal helikopterezése után - minden középosztálybeli megengedheti magának a helikoptert, ezentúl ez nyilván érvényes lesz a kisrepülőgépre is.
     A Demokratikus Koalíció szerint a bejelentett repülőtér-fejlesztési terv a kormányzati urizálás és pofátlanság különös elegye. A DK szerint a fideszes nagyurak már titkolózás nélkül építik át az országot a nép érdekei helyett a saját igényeik szerint: busz, vonat és járható közút nem lesz, de a fideszes magángépek minden magyar városban le tudnak majd szállni. Az sem gond, hogy Európában a klímavédelmi célok miatt éppen most szüntetik meg a rövidtávú repülést, elvégre nehogy már szegényes luxusterepjárók hátsó ülésén kelljen átvészelnie a belföldi utakat a fideszes milliárdosoknak. A DK szerint ez az ország már nem a magyaroknak, hanem az urizáló fideszes politikusoknak és oligarcháknak épül.

Barkóczi Balázs
szóvivő,DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.