2020. július 20., hétfő 10:04

A Magyar Gumiabroncs Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. július 20., hétfő (OS) - Az ETRMA tagok értékesítési eredménye 2020 második negyedévében: A COVID-19 járvány következtében meredeken csökkent az európai gumiabroncs eladás

    Az Európai Gumiabroncs- és Gumigyártók Szövetsége (European Tyre and Rubber Manufacturers’ Association - ETRMA) a napokban tette közzé tagjainak 2020 második negyedéves csere – tehát nem az autógyártóknak közvetlenül szállított – gumiabroncs-eladási statisztikáit.

Az adatok azt mutatják, hogy a Covid-19 járvány drámaian lelassította a gumiabroncs értékesítés ütemét. A számok alapján ez az ETRMA történetének legrosszabb eredménye.

2020 első negyedévében, amikor a világjárvány Európába ért, már látható jelei voltak az értékesítés jelentős visszaesésének. Ahogy az várható volt, a második negyedévben még nyilvánvalóbbá vált a vírus hatása.

Az európai gumiabroncs-gyártó üzemek a Covid-19 miatt átlagosan 33 napig szüneteltették a termelésüket; májusban – amikor a legtöbb országban enyhítettek a zárlati intézkedéseken – már lassú újrakezdést regisztráltak. Ennek megfelelően a negyedév végén már növekedést mértek a gyártók, illetve az ETRMA, de egyelőre kérdéses, hogy a tendencia tartós marad-e. Mivel globális iparágról beszélünk, a fellendülés nem csupán az európai helyzettől, de a világ többi részének állapotától, illetve a kereskedelmi útvonalak kitettségétől is függ. A cikk teljes terjedelmében itt olvasható: https://hta.org.hu/az-etrma-tagok-ertekesitesi-eredmenye-2020-q2/
     Kiadó: Magyar Gumiabroncs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.