2020. július 20., hétfő 10:31

A Hangya Közösség Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. július 20., hétfő (OS) - Élelemhiány – rekord mennyiségű segítség érkezett az állatotthonokba. Több mint 10.000 állat részesült a közel 100 tonna élelemből. Egy ország mozdult meg a legnagyobb bajban.

    A Hangya Közösség az Covid vírus okozta válságban vállalta fel a feladatot, hogy az élelemhiánnyal küzdő menhelyeket segítse.

Az alapítvány 2010 óta ernyőszervezetként segíti a vidéki állatmenhelyeket és állatvédő szervezeteket szakmai és jogi információkkal, élelemmel, tárgyi adományokkal és fejlesztésekkel.
A közösségi megmozdulásnak köszönhetően közel 100 tonna élelemmel állhattak az éhezés közelébe kerülő állatok mellé. A 97,67 tonna eledelből 87,09 jutott a kutyáknak és 10,58 a macskáknak.
26 szervezeti forma nélkül működő állatvédő csapat, 15 magánszemély és 92 állatvédő szervezet jelezte, hogy hatalmas a baj.  

10.586 állat részesült a támogatásból. Ebből a gazdátlanok száma: 7.903 kutya és 2.475 macska, akik máshonnan nem számíthattak segítségre.

Fantasztikus összefogás tanúi voltak a rászorulók, soha ilyen mértékű támogatás nem érkezett még állatvédők számára. Egy nemes ügy, mely 119 állatvédő csapatnak nyújtott segítséget.

Kontakt: info@hangyakozosseg.hu
Kiadó: Hangya Közösség Alapítvány

     Kiadó: Hangya Közösség Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.