2020. július 20., hétfő 12:52

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. július 20., hétfő (OS) - A Fidesz a pálinkáért szabadságharcot indított Brüsszel ellen, de a postások bére ügyében csendben lapít

        Ha Schamschula György a havi 5 milliós fizetésért csak annyit tud mondani a tisztességes bérekért tüntető postásoknak, hogy Brüsszel miatt nem kaphatnak fizetésemelést, akkor ideje lenne távoznia. A dolgozók ugyanis joggal várják el a Posta vezérigazgatójától, hogy mindent megtegyen azért, hogy ne megalázóan alacsony fizetésért kelljen dolgozniuk. Azonban úgy tűnik, hogy Schamschula az évi 60 milliós biztos jövedelmének a tudatában csak hátradől a székében és másra próbálja hárítani az alkalmatlanságát.
     Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy hol van ilyenkor az Orbán-kormány harciassága? Az adómentes pálinkafőzésért a miniszterelnök képes volt "szabadságharcot" hirdetni Brüsszel ellen, most azonban a postai dolgozók nem érnek neki legalább ennyit?
     Schamschula György vagy távozzon, vagy kezdjen el végre megdolgozni a többmilliós álomfizetésért és dolgozza ki, hogyan lehet a postások bérét megemelni! A Fidesz pedig tekintse legalább olyan fontosnak egy állami cég dolgozóinak a megélhetését, mint a pálinkafőzést, és tegyen meg mindent azért, hogy a hóban, fagyban, esőben, kánikulában is kemény dolgozók tisztességes fizetés kapjanak!
       Az MSZP baloldali pártként a magyar munkavállalók szövetségese, kiállunk a magyar postások mellett és támogatjuk az érdekvédelmi harcukat a Parlament falain belül és azon kívül is.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.