2020. július 20., hétfő 15:15

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2020. július 20., hétfő (OS) - A Balaton mindannyiunké – az egész országra kiterjesztjük az aláírásgyűjtést

    A Balatont és környékét nagymértékben átjátszotta a kormány a haveroknak, így magyar családok százezreinek szűnt meg a lehetősége a pihenésre, ami teljesen elfogadhatatlan, főleg most, amikor a családok belföldi nyaralásra készülnek a koronavírus-járvány miatt.

A tónak újra a pihenést, a kikapcsolódást kell jelentenie mindenkinek, ezért a jelenlegi helyzetben az MSZP azt tartaná igazságosnak, ha a nyaralóknak nem kellene fizetniük a vízparti strandolásért.

Azt követeljük, hogy a magyar kormány tegye lehetővé, hogy a jelenleg fizetős vízparti strandok ebben az idényben legyenek ingyenesek, hasonlóan a korábban bevezetett ingyenes parkoláshoz és közterület-használathoz azzal a különbséggel, hogy ezúttal kompenzálja a járvány miatt egyébként is nehéz helyzetben lévő önkormányzatokat.

A Fidesz azonban ismét késlekedik a családok terheit csökkentő javaslatok elfogadásával, ezért nyomást kell rá gyakorolni. Az MSZP ezért az egész országra kiterjeszti A Balaton mindannyiunké elnevezésű aláírásgyűjtő akcióját, amelynek a célja, hogy megakadályozzuk a szabadstrandok fizetőssé tételét, a vitorláskikötők magánkézbe való átjátszását és a Balaton-part túlzott beépítését.

MSZP

Bővebb információ: Molnár Zsolt, az MSZP fővárosi elnöke, országgyűlési képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.