2020. július 23., csütörtök 17:25

A Belügyminisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. július 23., csütörtök (OS) - A Kelet-mediterrán útvonal menti illegális migráció elleni hatékony küzdelemről szóló miniszteri konferencia

    A találkozó közös nyilatkozat elfogadásával zárult, melyben a miniszterek megerősítették, hogy továbbra is készek együttműködni és támogatást nyújtani a nyugat-balkáni országoknak az illegális migráció megállítása érdekében tett erőfeszítéseihez. Megállapodtak a Kelet-mediterrán útvonal menti migrációs fejlemények szoros figyelemmel kísérésében. A nyugat-balkáni partnerekkel folytatott operatív együttműködés erősítése és a számukra nyújtandó gyakorlati támogatás eredményessége érdekében megbízták szakértőiket egy koordinációs mechanizmus koncepciójának kidolgozásával, mely biztosítja a rendelkezésre álló eszközök lehető leghatékonyabb módon történő kihasználását. Ennek érdekében vizsgálják egy új együttműködési felület, az "Operatív Platform" felállításának lehetőségét.
     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.