2020. július 24., péntek 12:42

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - A veszélyhelyzet során teendő intézkedések keretében gazdálkodó szervezet működésének a magyar állam felügyelete alá vonásáról szóló kormányrendelet a KARTONPACK Dobozipari Nyrt.-t 2020. április 17-én a magyar állam felügyelete alá vonta. A magyar állam nevében az állami felügyeletből eredő feladatokat a tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolásáért felelős kormánybiztos látta el.

        Az állami felügyeletet gyakorló áttekintette a társaság vagyoni helyzetét, működését és megtette azokat az intézkedéseket, amely az állami felügyelet hatékony ellátásához szükségesek. A foganatosított intézkedések eredményeként a társaság a gyógyszeripar megnövekedett mértékű megrendeléseit magas színvonalon teljesíti, likviditási háttere megfelelő.
     A 2019. évi könyvvizsgálat auditálása során feltárt problémák megoldása érdekében a társaság vezetése a legszükségesebb intézkedéseket megtette, és pénzügyi átvilágítást rendelt el, melynek célja a társaság szabályos működésének megteremtése. Az állami felügyelet keretében megtett intézkedésekről a kormánybiztos a társaság vezetését tájékoztatta; a jogszabályi előírásoknak megfelelően ezzel a felügyelet megszűnt.
     Szakmai tevékenységében komoly tapasztalattal bíró, a térségben jelentős foglalkoztató társaság a Kartonpack Nyrt., amelynek stratégiai célja továbbra is a hazai gyógyszeripar megrendeléseinek folyamatos teljesítése.

     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.