2020. július 24., péntek 13:58

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - Mélyponton az egyetemre jelentkezők száma - az Orbán-kormány szétverte a felsőoktatást

        A július 20-a utáni időszak minden évben a ponthatárokról, egyetemi felvételikről szól. Idén megdöbbentő adatok kerültek napvilágra a felvételik kapcsán. Ősztől rekord kevesen kezdik meg felsőoktatási tanulmányaikat: 19 éve, 2001-ben nem voltak olyan kevesen, mint most. Az Oktatási Hivatal közlése szerint ősztől 68 112-en kezdhetik el a felsőfokú tanulmányaikat. Ez több mint tízezerrel kevesebb a tavaly felvettek számánál, a tíz évvel ezelőtti, 2010-es adathoz képest pedig egyenesen katasztrófa: akkor ugyanis több mint 97 ezren nyertek felvételt felsőoktatási intézménybe. Ez a majd’ 30 ezer fős mínusz kristálytisztán elárul mindent arról, hogy milyen is ma Magyarországon az aktuális helyzet. Az Orbán-rezsim légkalapáccsal veri szét az országot, egészségügytől a közoktatáson át a felsőoktatáson keresztül minden téren.
     A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet: az Orbán-rezsim szégyene, hogy 19 éves mélyponton van a felsőoktatásba felvettek száma. A Fidesz-kormány szétverte a felsőoktatást és erre még büszkék is. Mi, európai magyarok kiállunk a felsőoktatási intézmények mellett, mert igenis fontosnak tartjuk, hogy mindenkinek nyitva álljon a lehetőség arra, hogy egyetemet végezzen, tanuljon, diplomázzon.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.