2020. július 24., péntek 14:17

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - Dobrev Klára: Orbán az Európai Tanács után az Európai Parlamentben is bukásra áll

        Egyik kudarc követi a másikat Orbán Viktor számára. Nem elég, hogy aláírt egy dokumentumot az Európai Tanácsban, amelyet a magyar Országgyűlés kifejezetten megtiltott neki. Nem elég, hogy soha ilyen kevés pénzt nem kapott Magyarország az Európai Unió fejlesztési forrásaiból. Első lépésben az Európai Tanács jogállami feltételekhez kötötte a pénzek kifizetését, az Európai Parlament pedig ennél is messzebb ment tegnapi szavazásával: tovább kívánja szigorítani a jogállami feltételek teljesüléséhez kötött finanszírozást, erre konkrét szabályrendszer kidolgozását sürgeti. Ebben felsorakoztak az Európai Parlament néppárti, baloldali, liberális és zöld frakciói is.
     A helyzet egyértelmű: az Európai Unió minden döntéshozó szervezete szembemegy Orbán diktatorikus, az Unió szétverésére és lopásra épített rendszerével. Megeshet az a szégyen, hogy a demokráciát felszámoló Orbán még azt a jóval kevesebb pénzt sem tudja hazahozni, amelyet nagy nehezen kiszenvedett.
Orbán bukásra áll, és mindent el kell követni, hogy ne rántsa magával egész Magyarországot.

Dobrev Klára
a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament alelnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.