2020. július 24., péntek 15:45

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - A jelentkezők háromnegyedét felvették az egyetemekre. Az ideihez hasonlóan magas arányban még soha nem kerültek be felsőoktatási intézményekbe a jelentkezők. A  felvettek négyötöde állami finanszírozásban kezdheti meg tanulmányait.

Az ideihez hasonlóan magas arányban még soha nem kerültek be felsőoktatási intézményekbe a jelentkezők. 2020-ban a sikeres felvételit tevők aránya elérte a 74 százalékot. A jelentkezők közel háromnegyede tehát felvételt nyert az általa megjelölt felsőoktatási intézménybe, így a sikertelenül felvételizők száma 33 ezerről 23 ezerre csökkent. Tavalyhoz képest 8 százalékkal nőtt a mesterképzésre felvett hallgatók száma. A felvettek több mint 80 százaléka állami finanszírozásban kezdheti meg tanulmányait.

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium