2020. július 24., péntek 15:45

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 24., péntek (OS) - A jelentkezők háromnegyedét felvették az egyetemekre

Az emeltszintű érettségihez kötött felvételi követelmény bevezetése hozzájárul a versenyképes felsőoktatás megteremtéséhez, hosszabb távon pedig a lemorzsolódás csökkentéséhez is. A cél, hogy a fiatalok a jövő nyertesei legyenek, ehhez minőségi képzésre, minőségi felsőoktatásra van szükség.

A járványhelyzetben a kormány minden támogatást megad a magyar fiataloknak. A Gazdaságvédelmi Akcióterv első intézkedései között szerepelt, hogy akik augusztus 31-ig záróvizsgát tettek, vagy tesznek, nyelvvizsga nélkül is megkaphatják diplomájukat. Ennek köszönhetően mostanáig több mint 95 ezer diplomát állítottak ki, közel 72 ezret már át is vettek az érintettek.

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium